ȘCOALA DUPĂ ȘCOALĂ

Bune practici pentru comunitate!

– ediția a 2-a –
“Școala după școală – Bune practici pentru comunitate” revine cu o nouă ediție dedicată cadrelor didactice din Sălaj dornice să învețe metode inovative de predare la clasă, bazate pe învățarea prin investigare și descoperire. 25 de cadre didactice din Zalău au absolvit, deja, acest program iar progresele elevilor lor sunt gate să inspire o nouă grupă de cadre didactice din învățământul primar. Ne dorim să împărtășim cu folos întreaga noastră experiență dobândită în 7 ani de implementare a programelor non-formale centrate pe activități STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Programul de formare și asistență în partea de implementare este menit să sprijine cadrele didactice la îmbunătățirea rezultatelor academice ale elevilor și activități la clasă atractive cu stimularea curiozității și aplicabilității conceptelor predate.

POȚI ACCESA ACEST PROGRAM DACĂ:

Ești învățător la o clasă cu predare în limba română în una dintre școlile din Sălaj și-ți dorești să aduci o schimbare în bine pentru elevii tăi. Programul este GRATUIT, toate costurile fiind suportate de compania TenarisSilcotub.

Resurse educaționale și bune practici:

TRAINING

  • 1 sesiune de training virtual de prezentare a instrumentelor specifice disciplinei pozitive care te vor ajuta să creezi un spațiu sigur pentru elevii tăi
  • 8 sesiuni de training virtual în care vei explora curriculumul  STEM ”Culori, lumini și umbre”
  • 2 sesiuni de training virtual în care vei explora metoda de predare a matematicii prin descoperire, prezentarea structurii unui modul Matematică prin investigație și tot sprijinul necesar pentru ca tu să poți organiza 2 săptămâni de conținut matematic în această formă
  • 1 sesiune de training virtual în care vei explora metodologia de aplicare a unui Club de lectură și cum alegem cărțile potrivite pentru copii
  • 4 webinars pentru aprofundarea conținutului din sesiunile de formare precum și Q&A

Cursurile se desfășoară asincron, deci poți să parcurgi modulele de formare atunci când programul tău o permite. Citește aici detalii despre STEM, Matematică prin investigație, Clubul de lectură.

Aplicabilitate și mentorat

Experința noastră ca program educațional non-formal cuprinde 7 ani de experință în care am format oameni resursă care, azi, pot să vă ajute în aplicarea, pas cu pas, a conceptelor prezentate. Vă suntem alături pe întreg parcursul programului,  răspundem la întrebări și vă ajutăm să vă pregătiți strategiile de implementare.

Măsurare impact – DOS – Dimensions of succes. Instrumentul de observare DoS definește doisprezece indicatori (dimensiuni) de succes care se încadrează în patru domenii largi: caracteristici ale mediului de învățare, implicarea în activități, cunoștințe și practici STEM și dezvoltarea tinerilor în STEM. Fiecare dimensiune are propria sa rubrică pe 4 niveluri, cu descrieri de calitate crescândă. Folosind aceste rubrici, se vor observa activitățile de învățare la clasă, se evalueză impactul acestora asupra participanților și se oferă feedback personalului programului pentru a îmbunătăți diferite elemente de instruire și proiectare. Instrumentul DoS permite cercetătorilor, practicienilor și altor părți interesate să urmărească calitatea oportunităților de învățare STEM și să articuleze mai bine domeniile programului care funcționează bine și domeniile care trebuie îmbunătățite.

Cum vom folosi DOS?

Tu ne trimiți o activitate desfășurată cu copiii în format video înregistrat iar noi folosim instrumentul DOS pentru ați oferi un feedback pertinent și constructiv pentru a putea îmbunătăți mediul de lucru și interacțiunea cu copiii. Această activitate înregistrată ne va ajuta și te va ajuta să identifici metodele eficiente de lucru la clasă. Această metodă de evaluare este folosită exclusiv în sprijinul vostru. Rezultatele lui vor fi comunicate doar persoanei care a trimis activitatea înregistrată și vă va ajuta să observați progresul de la o activitate la alta. Este un feedback constructiv.

Condiții de înscriere și eligibilitate:

Înscrierile pentru ediția a 2-a s-au încheiat! Mulțumim tuturor pentru interesul de a crea noi experiențe la clasă, revenim cu o nouă ediție!

VREI MAI MULTE DETALII?

Așteptăm întrebările tale pe adresa [email protected] sau la telefon 0769643959, coordonator Natalia Ielciu.

ACCESEAZĂ CURSURILE

Dacă ești unul dintre cadrele didactice selectate în programul “Școala după școală – Bune practici pentru comunitate”! folosește parola de acces primită la intrarea în program. Mult succes în parcurgerea cursurilor!

LINK ACCES

RESURSE

STEM –Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică (acronim în limba engleză) se desfășoară la clasă printr-o metodă specifică de învățare cunoscută sub numele de învățare prin investigare. Educația STEM, creează elevi cu gândire critică, crește cunoștințele din aceste domenii și motivează generația viitoare de inovatori. Acest tip de activități sunt centrate pe experimentarea directă, cu aplicații în lumea reală și ajută la dezvoltarea unei mari varietăți de abilități, inclusiv creativitatea și abilitățile socio-emoționale.

Curriculumul ”Culori, lumini și umbre” a fost gândită de STEM-Academia, un ONG columbian și aplicată cu succes în programele afterschool Tenaris din lume. Cuprinde 8 lecții care pot fi implementate atât la clasă cât și în învățământul online. Tu când ți-ai privit umbra ultima dată?

Matematică prin investigație – este o modalitate interactivă de predare a matematicii prin investigare, gândită și implementată inițial în Canada pe care noi am integrat-o cu mare succes în programul afterschool. Este o modalitate de a vă transforma clasa într-o comunitate de mici investigatori motivați și implicați. Un proiect bazat pe ultimele investigații în pedagogie și didactică fiind în același timp realizabil și accesibil în sala de clasă. Câte monede de aur va primi croitorul drept răsplată pentru munca sa?

Club de lectură – Le citim mereu copiilor și îi rugăm să ne citească însă pare că uneori nu e suficient. Vă ajutăm să alegeți cărțile potrivite pentru fiecare nivel de vârstă și vă ajutăm să gândiți un club de lectură cum nu mai e altul! Folosind un jurnal de lectură și activități legate de conținutul citit, elevii vor fi captivați de forma de organizare a unui astfel de club.

ORGANIZATORI

Școala după Școală – Bune practici pentru comunitate!

TenarisSilcotub, companie parte din grupul Tenaris, este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina.

Prin programele sale de dezvoltare socială, compania investește permanent în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi le oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli și voluntari pentru a transforma educația din România și susține organizații din alte 24 de țări să ofere programe de dezvoltare a competențelor și a caracterului.

Printre programele Fundației Noi Orizonturi se numără „IMPACT”, „Școli conectate la comunitate”, „Arhitecții Educației” și tabăra „VIAȚA”.

„Școala după școală” – bucură-te de o școală altfel un an întreg!

Programul „Școala după școală” este un program de educație non-formală, finanțat integralde TenarisSilcotub, dezvoltat și implementat în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi și școala gimnazială „Porolissum” din Zalău. Inițiativa urmărește să îi motiveze pe copii pentru a percepe învățarea ca pe o activitate utilă și atractivă, încă din primii ani de școală.

ARHIVA STEMSYLVANIA

0 de copii
0 cadre didactice
0 tematici
0 ore de activități
error: Content is protected !!