Școala după școală – activități de vară pentru comunitate 2022

Programul dedicat noilor abordări în educația elevilor se pregătește pentru vara 2022.

O vară de activități non-formale!

Școala de vară 2022, program dezvoltat și finanțat de TenarisSilcotub, implementat în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi este gândit pentru 224 de curioși din comunitate, dornici de a explora și realiza experimente cu teme STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), aplicabile în viața noastră de zi cu zi. Activitățile școlii de vară se vor baza pe învățarea prin investigare și își propun să stimuleze gândirea independentă, curajul de a cerceta, de a pune întrebări și de a privi lumea cu curiozitate.

Cu STEMtuziasm, așteptăm luna iulie pentru a descoperi, prin experimente concrete, lucruri despre lumea care ne înconjoară!

Competențe-cheie

Comunicare
Spirit de iniţiativă şi antreprenoriat
A învăța să înveți
Competențe sociale și civice
Competenţe matematice
Formare de competențe digitale
Știinţe şi tehnologii
Sensibilizare şi exprimare culturală

Aceste metode plasează elevii în contexte reale de învățare, în care trebuie să răspundă unor întrebări la fel de reale și în care trebuie să lucreze în echipă pentru a găsi cele mai bune răspunsuri. Astfel, se creează contexte în care elevii își dezvoltă abilități socio-emoționale precum auto-cunoașterea, lucrul în echipă, rezolvarea de probleme etc. Asemenea abilități de viață nu au fost probabil niciodată mai importante decât astăzi, într-o lume modernă, bazată pe cunoaștere!

În 2022 numărul de locuri din program sunt cu peste 70 de locuri mai multe decât anul trecut, cu scopul de a răspunde interesului crescut al comunității din Zalău. Ne desfășurăm activitățile la Grădinița cu Program Prelungit  ”Ion Creangă” Zalău și la Grădinița cu Program Prelungit ”Piticii isteți” din Zalău care ne așteaptă cu spații generoase în aer liber. 

Cui se adresează?
Programul este deschis tuturor elevilor de învățământ primar, cu domiciliul în Zalău care pe 25 iunie a.c. vor absolvi cel puțin clasa pregătitoare sau cel mult clasa a patra.

Când are loc programul?

Școala de vară TenarisSilcotub are loc pe perioada lunii iulie 2022. Programul are 2 sesiuni identice, oferind participanților aceeași experiență inedită.

Prima sesiune: 4 -15 iulie (2 săptămâni)

A doua sesiune: 18 – 29 iulie (2 săptămani)

Fiecare sesiune a programului are 112 locuri, ce vor fi alocate în 7 grupe a câte 16 elevi fiecare.

Grupele sunt conduse de un lider de echipa cu instruire specifică, care desfășoară activițăți STEM și un animator pentru activitățile de recreere.

Cum se derulează programul?
8:30: Sosirea elevilor
8:30- 9:00: Activitati de recreere și jocuri colaborative (facem zgomot, ați fost avertizați)
9.00 – 10.00: Șșșșt! Cercetători serioși la treabă! – experimente și cercetare
10.00: O gustare super sănătoasă
10.00 – 12.30: Șșșșt! Cercetători serioși la treabă! – experimente și cercetare
12.30 – 13.00: Prânzul – gustos, hrănitor și respectând normele de protecție
13.00 -13.30: Analiza zilei și activități recreative
13.30: Încheierea activităților

Înscrieri

Cele cinci simțuri

Pentru a ne înțelege mai bine corpul și felul în care simțurile noastre ne ajută să înțelegem lumea care ne înconjoară, pornim într-o explorare minuțioasă a legăturii între organele de simț și simțul pe care îl pot percepe. Ce s-ar întâmpla dacă nu am avea aceste părți ale corpului? De ce atunci când suntem răciți, mâncare are un gust diferit? Putem percepe culorile atunci când este întuneric? Aceste întrebări vor fi explorate de elevii care au absolvit clasa pregătitoare sau clasa întâi.

Energia și curentul electric

Electricitatea face parte din viața noastră zilnică. O folosim de fiecare dată când aprindem lumina, folosim un calculator sau gătim. Cu toate acestea, de prea puține ori ne întrebăm cum funcționează aceste aparate și care sunt caracteristicile curentului electric. Cum aprindem un bec? Ce materiale sunt conductori ai curentului electric? Cum funcționează un întrerupător? Vom răspunde la aceste întrebări alături de elevii care au absolvit clasa a doua și a treia.

Atmosfera și energia

Acțiunile noastre au un impact direct asupra modificărilor climatice și atmosferei terestre. Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt! Vom investiga acest subiect pornind de la analiza vremii, vom juca rolul de meteorologi și vom analiza transformările pe care le suferă materiile de consum. Ce spune prognoza meteo? Cum putem să ne documentăm pentru a realiza și noi una? Cum arată efectul de seră creat într-un PET? Aceste întrebări vor fi explorate de elevii care au absolvit clasa a patra.

Jocuri: De la jocuri de colaborare la rutine de mindfullness și tot ce mai e nevoi pentru ca micuții să aibă cea mai frumoasă experiență pe timpul verii. Fiecare grupă va avea propriul animator centre de vacanță.

Rezultatele programului până acum

0 de copii
0 cadre didactice
0 tematici
0 ore de activități
error: Content is protected !!